CPU Usage 100%, but processes don't add up to 100%

CPU Usage 100%, but processes don't add up to 100%

Postby Brad4God » Sat Dec 10, 2011 5:19 pm

My computer occasionally gets very sluggish (like right now), and in those moments, my Anvir system tray icon will show CPU usage to be at 100%. Yet when I "click for monitoring," it only shows me the top offending processes adding up to like 37% CPU usage. When I open up the main Anvir program, and look at all the processes, the CPU usage does NOT add up to 100% or anywhere near 100%. What's going on? Are there like system or hidden processes that are allowed to use CPU cycles without reporting them? Are these services instead of processes? Sorry if that displays my ignorance, but I simply want to know what program is responsible for eating up my CPU processing power so I can terminate or adjust the preferences of that program. I would appreciate any information that would help me, and others in my situation, find the culprit and eliminate it, and regain our CPU and once again have our computers operating at a reasonable speed. Thanks!
Brad4God
 
Posts: 1
Joined: Sat Dec 10, 2011 5:06 pm

Re: CPU Usage 100%, but processes don't add up to 100%

Postby admin » Wed Jan 25, 2012 10:56 am

Hi,
May be this is a rootkit. We have plans to show hidden processes in the next versions.
admin
Tech Support Team
 
Posts: 279
Joined: Mon Dec 24, 2007 5:16 pm

Re: CPU Usage 100%, but processes don't add up to 100%

Postby tonyakerman » Tue Feb 07, 2012 1:19 am

when will it be release?
tonyakerman
 
Posts: 1
Joined: Tue Feb 07, 2012 1:17 am

Re: CPU Usage 100%, but processes don't add up to 100%

Postby applegot » Thu Apr 12, 2012 6:27 am

This is usually scan bite. It's a memory leak. AVG has been know to cause problems. It's not just my prejudice. I use AVG for a long time, until they have developed a memory leak in my car. Try uninstalling and installing Microsoft Security Essentials. MSE works very well on Windows machines. :roll:
applegot
 
Posts: 10
Joined: Tue Mar 20, 2012 6:18 am
Location: new york

Re: CPU Usage 100%, but processes don't add up to 100%

Postby crisoli88 » Tue May 08, 2012 1:38 am

thanks for sharing.....
crisoli88
 
Posts: 1
Joined: Tue May 08, 2012 1:24 am

Re: CPU Usage 100%, but processes don't add up to 100%

Postby flogger123 » Sun Jul 29, 2012 5:40 pm

Hi Brad, does it show up the same if you look at the utilization using Windows instead? IE, Performance Monitor. Image
flogger123
 
Posts: 40
Joined: Tue Jan 24, 2012 3:13 pm


Return to General Discussions

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 1 guest